JE Leerdoelen

Engels

“Do you speak English?” Het maakt niet uit of je nou wel of niet weet wat hier staat, want bij Junior Einstein kun je Engels oefenen als je nog geen enkel Engels woord kent én als je juist al goed bent in Engels. Engels oefenen bij Junior Einstein is namelijk ingedeeld in vier niveaus: beginner, doorgroeier, gevorderde, expert. Dus ben je 10 jaar en heb je nog nooit eerder Engels geleerd? Of ben je 4 jaar en wil je graag al Engels leren? In beide gevallen kun je starten bij het beginnersniveau.

 

Bij alle vier niveaus komen dezelfde thema’s aan bod, maar de manier waarop de lesstof wordt aangeleerd is bij elk niveau anders. Zo wordt bij het beginnersniveau vooral gebruikgemaakt van afbeeldingen en gesproken woorden. Bij het niveau doorgroeier worden de oefeningen al iets moeilijker en zul je meer woorden leren. Je zult niet meer alleen gesproken woorden tegenkomen, maar ook geschreven woorden. Bij het niveau gevorderde kun je zinnen verwachten en bij het expertniveau vertaal je korte Engelse teksten. Doordat in alle niveaus met afbeeldingen betekenis wordt gegeven aan de woorden, onthoud je de woorden beter.

engels_02.png

Naast de vier niveaus bestaat er een Einstein niveau. Dit niveau is voor de bollebozen die al met Engelse grammatica aan de slag willen gaan. Je vindt hier bijvoorbeeld oefeningen van werkwoordstijden, voorzetsels, voegwoorden en bijvoeglijk naamwoorden. Oefen ook gerust alvast met de grammatica als je nog niet in het expert niveau zit, want hoe beter je de grammatica van de Engelse taal snapt, hoe sneller je de taal beheerst.

Je leert Engels aan de hand van de volgende vaardigheden: luisteren, lezen en schrijven. Daarnaast ontwikkel je jouw Engels naar een niveau waarbij je ook kunt spreken in het Engels (zonder te reageren op een ander) en gesprekken voeren in het Engels (met reageren op de ander). De thema’s die worden aangeboden beginnen in de directe leefwereld. Je start bijvoorbeeld met de thema’s ‘this is me’, ‘my family and friends’ en ‘my school’, waarbij je over jezelf leert vertellen. Daarna leer je het alfabet, de cijfers, kleuren en vormen en leer je hoe je over beroepen vertelt en hoe je de weg vraagt.

engels_03.png

Dus even oefenen en dan is het straks a piece of cake voor jou om een Engelse film te begrijpen zonder ondertiteling of Engels te praten met een vakantievriend of -vriendin.


© Junior Einstein BV 2012-2024 - Privacy verklaring - Cookies