JE Leerdoelen

Als eerste: gebruikersgroep aanmaken

Wanneer je aan de slag gaat met de online leeromgeving van Junior Einstein, is het eerste dat je moet doen een gebruikersgroep aanmaken. Gebruikersgroepen zijn de centrale elementen in het gebruikersbeheer van Junior Einstein. Aan gebruikersgroepen worden leerlingen en leerkrachten gekoppeld. Als gekoppelde leerkracht kun je weektaken voor de leerlingen uit jouw groep klaarzetten en hun voortgang volgen.

Log je voor de eerste keer in op een nieuw schoolaccount, dan opent automatisch de pagina van het gebruikersbeheer. Hierop staat een video met een duidelijke uitleg hoe je je gebruikersgroepen en leerling- of leerkrachtaccounts aanmaakt en hoe je alles aan elkaar koppelt. Het is verstandig om deze video te bekijken voor je de eerste gebruikersgroep aanmaakt.

 

Heb je de video bekeken, klik dan op de groene knop 'Maak nu eerst je groep aan'. Deze opent het onderstaande scherm.

 

De optie ‘Inloggen met plaatjes’ is vooral handig voor jonge leerlingen, die nog niet met een gebruikersnaam en wachtwoord kunnen inloggen. Deze optie werkt echter alleen op school en wordt vaak gebruikt wanneer jonge leerlingen in circuits werken. Om gebruik te maken van de optie ‘Inloggen met plaatjes’ moet een leerkracht eerst zelf op de tablet of laptop inloggen. Vervolgens klikt de leerkracht op ‘Inloggen als kind’. In dit overzicht kunnen de leerlingen hun eigen plaatje aanklikken om in hun account te komen. Om uit te loggen en terug te gaan naar het overzicht, klikken de kinderen op het rode handje.  

Koppel jezelf als leerkracht aan de groep als dit ook jouw groep is. Maak je ook groepen voor andere leerkrachten aan, dan laat je deze optie uitgevinkt. Later kun je accounts voor die leerkrachten aanmaken en aan die groepen koppelen.

Heb je de gebruikersgroep aangemaakt, dan kun je verder met het aanmaken van accounts voor je leerlingen.


© Junior Einstein BV 2012-2024 - Privacy verklaring - Cookies