Werken bij Junior Einstein

Duitstalige Eindredacteur

Münster
32 - 40 uur per week
Solliciteer direct
Ga terug

Wat vragen we?

Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau
Je hebt ervaring en affiniteit met het Duitse primaire onderwijs
Je hebt kennis van de Duitse vakdidactiek (met name van Deutsch en Sachunterricht)
Je hebt uitmuntende kennis van de Duitse taal
Je spreekt Nederlands
Je hebt kennis van de Duitse wet- en regelgeving
Je hebt ervaring met Adobe programma’s (InDesign, Photoshop en Illustrator)
Je beschikt over een goed gevoel voor kwaliteit en verbetering
Je hebt oog voor detail en werkt nauwkeurig
Je kunt beslissingen nemen en knopen doorhakken
Je bent een aanpakker en doorpakker

Wat bieden we?

€2.600,00 - €3.400,00 per maand
32 tot 40-urige werkweek
23 vakantiedagen
Nieuwe MacBook Pro
Werkplek op het kantoor in Münster
In overleg is deels thuiswerken mogelijk

Wat ga je doen?

Concepten ontwikkelen voor methodes voor Max Klug
Concepten uitwerken door oefeningen en leermiddelen te maken voor Max Klug
Reeds bestaande content op Max Klug aanpassen en verbeteren
Collega's aansturen en het werk van collega's redigeren
Ondersteunen tijdens organisatorische en juridische zaken rondom Max Klug
Samenwerken met de Nederlandse afdeling van het bedrijf (Junior Einstein)
Betrokken zijn bij het werven van nieuwe Duitstalige medewerkers

Vacature

Als Duitstalige eindredacteur ga je voor de Duitse oefenwebsite www.maxklug.de van Junior Einstein aan de slag met het verder ontwikkelen van de oefenwebsite. Dit doe je samen met collega's die ook content maken voor Max Klug. Zo ga je bijvoorbeeld online oefeningen en diverse leermiddelen ontwikkelen. Daarbij zet je ook werk uit naar Duitstalige collega’s en redigeer je het werk van collega’s. Daarnaast werk je samen met medewerkers in de Nederlandse tak van het bedrijf om zaken tussen Max Klug en Junior Einstein met elkaar af te stemmen. Ook heb je een ondersteunende rol tijdens organisatorische en juridische zaken en ben je betrokken bij het werven van Duitstalige medewerkers voor Max Klug.

Je hebt als enthousiaste medewerker voldoende ervaring met en kennis van het Duitse primaire onderwijs en weet je alles van de Duitse vakdidactiek (met name van Deutsch en Sachunterricht). Ook ben je in staat deze kennis gemakkelijk toepassen in de content die je ontwikkelt. Daarnaast heb je oog voor opmaak en vormgeving, zodat je producties een aantrekkelijke, heldere layout krijgen, waar leerlingen, leerkrachten en ouders graag mee werken. Verder kun je goed zelfstandig en nauwkeurig werken en voorkom je fouten door gedegen te werk te gaan. Naast dat je een uitmuntende kennis van de Duitse taal hebt, spreek je ook Nederlands, zodat je goed kunt samenwerken met de collega’s die in Nederland bij Junior Einstein werken.

Voor jou is er een werkplek op het kantoor in Münster, maar in overleg is deels thuiswerken ook mogelijk. Ook krijg je een nieuwe Macbook Pro van ons, waardoor je nog gemakkelijker door je werkuren vliegt. We vinden het belangrijk om behaalde doelen met het team te vieren, daarom organiseren we regelmatig een bedrijfsborrel.

Herken jij jezelf in het geschetste profiel? En zie jij het zitten om de oefenwebsite van Max Klug verder uit te bouwen? Solliciteer dan nu!

Heb je vragen over deze vacature? Mail dan naar info@maxklug.de. 

Over Junior Einstein en Max Klug

Junior Einstein is een educatieve uitgeverij, hoofdzakelijk gericht op het primair onderwijs. Na de oprichting in 2009 is er hard gewerkt aan het ontwikkelen van leermiddelen voor Nederlandse kinderen. Het bedrijf is flink gegroeid door het aanbod uit te breiden naar Duitsland en België. In Duitsland is recentelijk de dochteronderneming Max Klug (www.maxklug.de) opgericht met een oefenwebsite voor kinderen uit het Duitse primaire onderwijs. Voor België is er ook een eigen oefenwebsite van Junior Einstein (www.junioreinstein.be) ontwikkeld.

Via onze oefenwebsites, verschillende oefenboeken en ander leermateriaal kunnen kinderen uit Nederland, België en Duitsland op een leuke, goede en verantwoorde manier oefenen met diverse schoolvakken. Junior Einstein behoort tot een van de grootste educatieve websites met meer dan 500.000 bezoekers per week!

Het hoofdkantoor van Junior Einstein is gevestigd in Enschede in Nederland. Recentelijk hebben is een tweede kantoor voor Max Klug in Münster, Duitsland geopend. Inmiddels werken we met 15 vaste medewerkers. Het bedrijf blijft groeien en we hebben nog veel plannen voor nieuwe producten en functionaliteiten in de toekomst. Daarom zoeken we geregeld naar enthousiaste en gemotiveerde collega’s die willen meewerken aan onze oefenwebsites voor Nederland, België en Duitsland. 

Junior Einstein en Max Klug bieden een nagenoeg stressvrije werkplek op één van onze kantoren in Münster of Enschede. We zijn een gezellig team en houden van een grapje tussen het werk door. Op onze kantoren hangt een informele werksfeer waarin je jezelf kunt zijn. Als team vinden we het belangrijk om behaalde doelen samen te vieren. Dit doen we dan ook geregeld tijdens een werkborrel of een etentje.